امام جمعه فردوس در خطبه های نماز جمعه این شهر بعد از انتشار گزارش خبرگزاری فارس با عنوان «پژوهشکده انار فردوس، پروژه‌ای طلسم شده و مغضوب دانشگاه بیرجند» از نیمه تمام رها شدن این پروژه انتقاد کرد.
کد خبر: ۱۱۳۳۲۵۸
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۳ 21 October 2023

به گزارش تابناک خراسان جنوبی، روز گذشته خبرگزاری فارس گزارشی با عنوان «پژوهشکده انار فردوس، پروژه‌ای طلسم شده و مغضوب دانشگاه بیرجند» را منتشر کرد بعد از انتشار این گزارش حجت الاسلام و المسلمین محمد شاکری، امام جمعه فردوس در خطبه‌های نماز جمعه این شهر بر تکمیل پروژه پژوهشکده انارکه سال هاست برزمین مانده تأکید کرد.

وی اظهارداشت: برگزاری جشنواره انار وقتی کارساز است که فکری برای کاهش خسارت انارکاران برداشته شود چرا که با راه اندازی نشدن پژوهشکده انار و حضور نیافتن کارشناسان مراکز تحقیقاتی در این شهرستان سالانه میلیارد‌ها تومان بر اثر کرم گلوگاه انار و دانه سفیدی، خسارت به انارکاران تحمیل می‌شود.

وی ادامه داد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی اگر منجربه رفع مشکل انارکاران و تولیدکنندگان نشود خاصیت چندانی نخواهد داشت.

در گزارش روز گذشته فارس به این موضوع اشاره شد که تکمیل پروژه‌های نیمه تمام شعاری که در این دولت و دولت‌های گذشته گوش فلک را کر کرده است امامعلوم نیست چرا پژوهشکده انار فردوس از ۱۵ سال قبل با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی اینگونه مورد بی مهری قرار گرفته و پرونده قطور آن مملو از مکاتبات و مصوبات بی خاصیت همچنان انارکاران شهرستان فردوس را رنج می‌دهد.

ایجاد و راه اندازی پژوهشکده انار در شهرستان فردوس اگر ضروری نبود چه نیازی به مصوبه دولت داشت و چرا از ابتدا در ۱۵ سال قبل که پول‌ها ارزش بیشتری از امروز داشت بیش از ۷۰۰ میلیون تومان هزینه کردند وساختمان آن احداث شد.

رها شدن ساختمان پژوهشکده انار

۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دیگر لازم داشت تا تکمیل شود، اما همچنان در مرحله ۸۰ درصدی پیشرفت فیزیکی رها شد و بیش از۱۰ سال ا ست که جولانگاه کبوتر‌ها وحیوانات وحشی است و با شیشه‌های شکسته و پنجره‌های کنده شده، همچنان خاک می‌خورد.

هرمسوول بلند پایه‌ای که به فردوس سفرکرد وی را برای بازدید از این پروژه ضروری به محل پروژه بردند تا شاید فرجی شود و اعتباری تخصیص یابد و تکمیل شود، اما دریغ از عملیاتی شدن حتی یکی از وعده‌ها و قول‌هایی که دربازدید‌های مختلف داده شد.

چنین احساس می‌شود که این پروژه طلسم است و در نزد مسوولان دانشگاه بیرجند مغضوب واقع شده است.

همان ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم که صورت گرفته از طریق دانشگاه فردوسی مشهد تأمین اعتبار و اجرا شده و از وقتی که به صورت رسمی تحویل دانشگاه بیرجند شده است یک ریال هزینه نشده وهمچنان مردم شاهد یک ساختمان متروکه هستند.

ضرورت راه اندازی پژوهشکده انار

شهرستان فردوس دارای بالاترین سطح زیرکشت وتولید انار در خراسان جنوبی است و راه اندازی پژوهشکده انار ضرورتی اجتناب ناپذیر است چرا که براساس تغییرات اقلیمی و تنش‌های گرمایی و طغیان آفت کرم گلوگاه انار بخش قابل توجهی از این محصول هرساله ازبین می‌رود و می‌طلبد تا با راه اندازی پژوهشکده انار و استقرار هیئت علمی و تعدادی ازکارشناسان مراکز تحقیقاتی درپژوهشکده خسارات وارده به محصول انار وباغداران ریشه‌یابی شود.

پژوهشکده انار فردوس از مصوبات دولت نهم است و از سال ۱۳۸۵ همچنان برزمین مانده است با بیان این تاریخچه برای بروزرسانی این پروژه سراغ مسوولان نرفتیم وفقط به و بیش ازیک صد مکاتبه‌ای که با امضای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در این دوره و ادوار گذشته و فرمانداران وقت فردوس با مقامات مسوول کشوری و استانی درخصوص ضرورت توجه به انار فردوس به عنوان یک محصول استراتژیک و تکمیل و راه اندازی پژوهشکده انار فردوس انجام گرفته اشاره می‌کنیم تا مردم فردوس و به خصوص انارکاران پرتلاش و زحمتکش فردوس درجریان قرار گیرند که هیچ اعتنایی به این همه مکاتبه نشده است وحتی یک قدم مثبت برداشته نشده است.

عملی نشدن مصوبه سفر

عجیب‌تر اینکه براساس یک مصوبه سفر استاندار خراسان جنوبی، دانشگاه بیرجند ملزم شده بود حداکثر تا پایان سال ۱۳۹۸ نسبت به تکمیل ساختمان وحصارکشی محوطه و راه‌اندازی پژوهشکده انار شهرستان اقدام کند و براساس یک مصوبه دیگر سفر استاندار خراسان جنوبی در راستای تکمیل و ادامه عملیات پروژه پژوهشکده انار مقرر شده بود که مبلغ ۲۵ میلیارد ریال حداکثر تا پایان خرداد ۱۴۰۱ از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تأمین و دانشگاه بیرجند مکلف به جذب و راه اندازی پژوهشکده و تأمین نیروی انسانی شود.

سوال اینجاست که با این مصوبه‌ها که معروف به مصوبه سفراستاندار است و همه مسوولان استانی و شهرستانی خود را ملزم به اجرای آن می‌دانند چرا با اینکه زمانی زیادی هم از مصوبات گذشته است هیچ اقدامی صورت نگرفته است؟

آنچه برای افکار عمومی فردوس باید روشن شود این است که اگرپژوهشکده انار برای فردوس لازم نیست صدکلام به یک کلام ختم کنند و بگویند دیگراسم پژوهشکده را برزبان جاری نکنید واگر لازم است پس چرا این قدر مورد بی توجهی از طرف دانشگاه بیرجند قرار گرفته که حتی مصوبات اختصاصی شخص استاندار را برنمی‌تابند.

برچسب ها: خراسان جنوبی
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار