بمناسبت روز فرهنگ پهلواني و زورخانه‌اي؛
مدیر زورخانه مرتضی علی(ع) يزد با اشاره به توسعه 40 درصدی ورزش زورخانه در یزد نسبت به سال‌های گذشته، گفت: ورزش زورخانه‌ای می‌تواند بستری برای آموزش مرام پهلوانی به مردم به ویژه جوانان باشد و گذشت و فداکاری را به عنوان دو عنصر مهم در جامعه گسترش دهد.
کد خبر: ۶۲۵۱۲۲
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۱ 01 July 2018

«محمود درهمی»  با اشاره به توسعه 40 درصدی جذب افراد به ورزش زورخانه‌اي در شهر جهانی یزد، به مناسبت دهم تيرماه روز فرهنگ پهلواني و زورخانه‌اي اظهار کرد: این ورزش به علت پیوندی که با دین، ائمه و ادعیه دارد، در میان مردم به ویژه مردم دارالعباده محبوبیت خاصی دارد.

وي با بيان اين كه از طرفي اين ورزش به دلیل پیوند با اشعار حافظ، مولانا و فردوسی برای گردشگران از جذابیت خاصی برخوردار است، افزود: البته این ورزش در گذشته، ورزشی ویژه افراد مسن و بزرگسالان بوده است، ازاین رو این باور هنوز در میان اغلب یزدی‌ها وجود دارد ولي با این وجود، اقشار مختلف به ویژه نوجوان، جوان و نونهالان به این ورزش علاقه زیادی نشان مي‌دهند.

این باستاني‌كار يزدي در مورد اهمیت توسعه این ورزش در میان اقشار مختلف جامعه نيز بیان کرد: ورزش زورخانه‌ای میتواند بستری برای آموزش مرام پهلوانی به مردم به ویژه جوانان باشد و گذشت و فداکاری را به عنوان دو عنصر مهم این ورزش در جامعه گسترش دهد.

وی در رابطه با مشکلات این رشته ورزشی هم عنوان كرد: ورزش باستانی به عنوان یکی از مهمترین و اصیل‌ترین ورزش‌های ایرانی در اغلب زورخانه‌ها نیاز به تجهیزات بیشتری از جمله کباده، میل و تخته دارد چرا که با افزایش علاقمندان به این رشته، نیاز به تجهیزات نیز افزایش می‌يابد يا اين كه برخی از زورخانه‌ها در گذر زمان نیازمند بازسازی و مرمت مي‌شوند.

فرزند پهلوان «محمدعلی درهمی» پیشکسوت ورزش پهلوانی استان در مورد جایگاه ورزش پهلوانی استان در سطح کشور، اظهار كرد: يزد در این حوزه ورزشي در تمام رده‌های سنی در حوزه مرشدی و ورزش پهلوانی، از جایگاه اول تا سوم کشور برخوردار است ولي با این وجود هنوز نیازمند تبلیغات گسترده‌تری است.

وی در رابطه با تاثیر مدارس و خانواده‌ها در ایجاد پیوند میان این شاخه ورزشی و علاقمندان، بیان کرد: بازدید مدارس و حضور دانش‌آموزان در زورخانه‌ها و همچنین خانواده‌ها می‌تواند باعث شکوفایی استعداد و علاقه افراد شود، البته ورزش‌های نمادین با اجرای ورزشکاران و دانش آموزان خود میتواند منجر به جذب افراد علاقمند شود.

درهمی با اشاره به مدیریت زورخانه به صورت مشارکتی با برادرش، گفت: پس از فوت پدرم، من و برادرم مدیریت زورخانه را بدست گرفتیم و نگذاشتیم چراغ این زورخانه خاموش شود.

وی در مورد مهمترین آموزه‌ي خود از ورزش پهلوانی، گفت: روزی در میان جمعیت زیادی از ورزشکاران و گردشگران بیننده، وارد گود شدم اما مرشد حق ضرب را نسبت به من ادا نکرد، در حالي كه پس از آن که متوجه شد فرزند پهلوان درهمی هستم، با من برخورد خود را تصحیح کرد.

درهمي با بيان اين كه از رفتار مرشد بسیار ناراحت بودم، افزود: پدرم همان زمان متوجه ناراحتی من شد و به من گوشزد کرد که یک پهلوان نباید به دنبال جلب‌نظر مرشد باشد چرا که بیننده می‌تواند ورزشکار واقعی را تشخیص دهد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار