با حضور فرماندار و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد:
 روز گذشته با حضور فرماندار، جمعی از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی و با حضور به صورت  ویدئو کنفرانسی نویسنده سرشناس هم استانی دکتر رفیعی آیین راه اندازی بخش تخصصی بیرجند شناسی در کتابخانه عمومی الغدیر بیرجند برگزار شد. 
کد خبر: ۱۰۱۵۰۸۴
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۸ 11 December 2021
 
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی  در این جلسه  گفت: جای برای تجمیع  کتاب های بیرجند شناسی در استان خالی بود و کمبود آن احساس می شد.محمود حاجی با بیان اینکه با راه اندازی مخزن کتابخانه بیرجند شناسی از فرهنگ این منطقه حمایت می شود، افزود: از همه کسانی که در این زمینه فعالیت داشته درخواست داریم منابع و کتب درباره بیرجند و فرهنگ منطقه را به کتابخانه استان معرفی کنند.
وی تاکید کرد: شایسته است اساتید، دانشجویان و همه فعالان فرهنگی نسخه ای از مقالات و پایان نامه های که مختص استان است به کتابخانه مرکزی اهدا کنند.
حاجی با اشاره به کتابخانه های روستایی، ادامه داد: کمک های خوبی برای فعالیت کتابخانه های شهری و روستایی شده است که امیدواریم ادامه دار باشد. 
فرماندار بیرجند هم در این جلسه با اشاره به اینکه نگاشتن تجربیات  و ظرایف پنهان آداب و رسوم نوعی وقف است، افزود: با افتخار در استان پدران علم در رشته های مختلفی داشته ایم که به عناوین مختلف از آنها تقدیر شده است.
علی ناصری تاکید کرد: دکتر رفیعی پرشکی حادق و نویسنده ای بزرگ است که در حق این استان پدری کرده است و شایسته این است که از او نیز تقدیر شود.
وی یادآور شد: دکتر رفیعی با نگارش کتاب های متعدد آثار ارزشمندی را به استان و دانشگاهیان عرضه کرده که مبنای دروس دانشگاهی و مطالعه فرهیختگان است
ناصری با بیان اینکه در گذشته کتابخانه ها معمولا تنها برای قرائت خانه استفاده می شد، اظهار کرد: اما اکنون با تجهیز کتابخانه ها تبدیل به فضای ارزشمند  و مدرنی شده که به خوبی می توان از آن هم در حوزه مطالعه و هم پژوهش استفاده کرد.
دکتر رفیعی پزشک  حاذق و نویسنده سرشناس هم استانی که به صورت ویدئو کنفرانس مهمان این جلسه بود عنوان کرد: علاقه من به مردم خراسان و سیستان از گذشته بوده و خودم را مدیون این منطقه و مردم می دانم.
وی تاکید کرد: روزی چند ساعت کار مطالعه و ترجمه انجام می دهم و معتقدم انسان تا جایی که می تواند باید کار فرهنگی انجام دهد. 
رفیعی با انتقاد از سرانه مطالعه در کشور، افزود: تعجب می کنم در یک کشوری با این سبقه عظیم فرهنگی سالانه حدود 2000 کتاب چاپ می شود که آن هم سالها طول می کشد تا به فروش برسد.
وی با بیان اینکه کتاب باید رفیق و همراه همه شود، اظهار کرد: تا روزی که آموزش و مطالعه  به سطح بالای نرسد آن کشور به پیشرفت نمی رسد.
محقق و فعال فرهنگی نیز ضمن تقدیر از  دکتر رفیعی یادآور شد: بیش از 50 سال است که این استاد برجسته در زمینه های گوناگون مثل سیستان و خراسان کتاب نوشته است. افتخاری ضمن تقدیر از اهدای کتابخانه شخصی دکتر رفیعی به کتابخانه بیرجند، افزود: به حق این پزشک هم استانی شایسته لقب خادم فرهنگ است.
 
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز نشر دانشگاه بیرجند هم گفت: در شهری با عقبه بزرگ فرهنگی مرکز بیرجند شناسی خالی بود. احمدی با اشاره به اینکه بیرجند شناسی باید به بیرجند پژوهی تبدیل شود، ادامه داد:  شایسته است زوایای ناشناخته فرهنگ و تنوع آن گام آینده برای این شهر فرهنگی باشد.  
 دکتر ناصح نویسنده و استاد دانشگاه بیرجند نیز با اشاره به پیگیری های انجام شده درباره اهدای کتابخانه دکتر رفیعی به کتابخانه بیرجند افزود:  در دانشگاه بیرجند با بیش از 1500 کتاب در حوزه های مختلف تمهیداتی اندیشیده شده است. 
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی هم با اشاره به اینکه بخشی از کتب دکتر رفیعی در دانشگاه علوم پزشکی موجود است، افزود: این بسیار گرانبها است و بزودی برای آن مراسم افتتاحیه گرفته خواهد شد تا نیت های خیر زنده بماند.
بیدختی تاکید کرد: هدف کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی تنها نگهداری از کتاب ها نیست بلکه قصد استفاده آسان و در دسترس بدون اطلاعات بدون دغدغه است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار