حکم 3سال زندان برای شکار کبک دری منصفانه بود؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از شناسایی آهوی باردار دنا خبر داد.
کد خبر: ۲۱۶۴۱۸
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۶ 22 April 2016
به گزارش کبنانیوز از یاسوج، سید اسدالله هاشمی چهارشنبه شب در نشست رسانه‌ای در یاسوج گفت: متاسفانه دربرخی اوقات شاهد کشته‌شدن پلنگ‌ها در تصادفات و یا کشتن آن‌ها توسط شکارچیان هستیم که سازمان محیط زیست برنامه‌ای برای بیمه کردن این حیوان تدوین کرده است.

وی با تشریح چگونگی بیمه پلنگ توسط یک شرکت بیمه‌ای، اظهارداشت: اگر پلنگ‌ها به دام‌ها در مناطق روستایی خسارت وارد کنند نیز خسارت آن‌ها از طریق بیمه به صاحبان دام‌ها پرداخت می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد افزود: جمعیت پلنگ‌ها در کشور در حال رشد بوده و ما معتقدیم که رشد جمعیتی این حیوان برای ما یک سرمایه است.

هاشمی با ابراز خوشحالی خود از تکثیر جامعه پلنگ‌ها، خاطرنشان کرد: پلنگ جانوری است که در محیط حیوانی خود کنترلی و برای جامعه حیوانی مفید است.

وی در پاسخ به این سئوال که وضعیت جامعه گوزن زرد در کشور و کهگیلویه و بویراحمد چگونه است؟ با ابراز نگرانی، یادآورشد: آمار گوزن‌های زرد برخلاف آمار پلنگ‌ها روبه کاهش است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: متاسفانه گوزن زرد روبه انقراض است و البته این روند در این استان برخلاف کشور است.

هاشمی با تشریح چگونگی نگهداری گوزن‌های زرد در منطقه حفاظت شده «آب سپاه دنا»، اظهار داشت: در این منطقه جامعه آماری گوزن زرد روبه رشد بوده و باتمام توان از این گونه جانوری مواظبت می‌کنیم.

وی گفت: برای نگهداری و انتقال گوزن زرد به منطقه «آب سپاه دنا» هزینه‌های فراوانی مانند کشته شدن ۲ تن از همکارانمان داده‌ایم و اکنون نیز تحت هیچ شرایطی اجازه نمی‌دهیم این گونه جانوری به جای دیگری انتقال داده شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با تاکید براینکه بدنبال گسترش منطقه حفاظت شده برای نگهداری از گوزن زرد هستیم، گفت: آمادگی برای حضور این گونه گیاهی در منطقه حفاظتی «آب سپاه دنا» را داریم.

هاشمی در ادامه از روبه انقراض بودن ۲ گونه جانوری از نوع پرندگان در کهگیلویه و بویراحمد نیز اظهار نگرانی کرد.

وی گفت: متاسفانه پرندگانی با نام‌های «دال و شاهین» در کهگیلویه و بویراحمد روبه انقراض هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این سئوال که آیا شکارچیان متخلفی که «آهوی بارداری» را که در مناطقه حفاظت شده دنا شکار کرده بودند، دستگیر شدند یا خیر؟ اظهار داشت: با فعالیت‌های گسترده امنیتی، شکارچیان متخلف این پرونده شناسایی اما هنوز دستگیر نشده‌اند.

هاشمی افزود: ۲ شکارچی متخلف در شکاری فاجعه بار اقدام به شکار «آهوی بارداری» کرده بودند و لاشه آن و ۲ بچه آهو را که در شکم مادرشان بود به شکل تاسفباری زیر سنگ‌ها پنهان کرده بودند.

وی با تشریح این شکار تلخ، خاطرنشان کرد: پرونده قضایی و انتظامی برای شکارچیان تکمیل و بعد از دستگیری، اطلاع رسانی انجام می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا صدور حکم حبس ۳ ساله برای شکارچی «کبک دری» را منصفانه می‌دانید؟ ادامه داد: «کبک دری» از گونه جانوری نادری است که حکم قضایی راجع به این گونه‌ها محکمتر و شدت بیشتری نسبت به دیگر گونه‌ها دارد.

هاشمی با منصفانه و عادلانه خواندن حکم قضایی صادر شده در این ارتباط، یادآورشد: حکم حبس برای شکار «کبک دری» نشان داد که دستگاه قضایی مدافع محیط زیست است.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا مناطق حفاظت شده در کهگیلویه و بویراحمد مورد تعرض سودجویان قرار گرفته یا خیر؟ هم ادامه داد: متاسفانه در گذشته بخش‌هایی از این مناطق موردتعرض سودجویان قرار گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: کمیته ویژه‌ای برای بررسی این موضوع تشکیل شده و از «دشتک سی سخت» فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

هاشمی در ادامه از جایگزینی «بهپاد‌ها» به جای «بالگرد» در صیانت و حفاظت از مناطق حفاظت شده کهگیلویه و بویراحمد در آینده نزدیک خبرداد.

۳۱۲ هزار هکتار از مساحت کهگیلویه و بویراحمد مناطق حفاظت شده محسوب می‌شود.

در کهگیلویه و بویراحمد هفت منطقه حفاظت شده، پنج منطقه شکار ممنوع، یک پارک ملی و یک ذخیرگاه زیستی وجود دارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار