طرح انتخابی پایتخت کتاب ایران در صومعه‌سرا اجرا می‌شود

کد خبر: ۱۰۵۷۴۶
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۴ 04 October 2015
خبرگزاری شبستان:رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه‌سرا گفت: طرح انتخابی پایتخت کتاب ایران در صومعه‌سرا اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا، سیدمحمود رزمگیر، رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه‌سرا امروز در جلسه طرح انتخاب پایتخت کتاب کشور اظهار کرد: این طرح در سال 2001 توسط سازمان یونسکو به عنوان پایتخت کتاب جهان برگزار شد.

 

وی افزود: با توجه به امکاناتی که فضای مجازی ایجاد می‌کند اهمیت ظاهری کتاب کم شده و این دغدغه سبب شد تا سازمان یونسکو راه‌هایی را برای ترغیب کتاب و اهمیت دادن به مطالعه دنبال کند.

 

رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه‌سرا با بیان اینکه در چند سال گذشته هارکود نیجریه و بانکوک تایلند این طرح را اجرا کردند، گفت: این کار به تهران پیشنهاد شد و بعد از اینکه تهران قبول نکرد سعی کردند کارشناسان فرهنگی این امر را به شهرها و استان‌های دیگر بکشانند تا طرح‌های خوب جمع آوری گردد.

 

رزمگیر با بیان اینکه سال گذشته اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد، تصریح کرد:« من هم کتاب می‌نویسم» شعار این طرح اهواز بود و طرحش مورد قبول واقع شد.

 

وی با بیان اینکه گرفتاری‌های امروز عمل نکردن به گفته‌هاست، خاطرنشان کرد: اهمیت کتاب متاسفانه در جامعه جا نیفتاده و استفاده ابزاری و نمایشی از کتاب و کتابخوانی وجود دارد.

 

رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه‌سرا با بابیان اینکه هر کدام از دعوت شوندگان می‌توانند نظرات خود را در راستای این طرح ارائه دهند، اظهار کرد: طرح‌ها پس از جمع‌آوری بررسی و یک طرح مناسب انتخاب می‌شود.

 

در ادامه منیره سادات باقری، کارشناس فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه‌سرا با بیان اینکه اهمیت کتاب را می‌توان از آیات قرآن متوجه شد، افزود: ۲۶۳بار نام کتاب در آیات قرآن کریم آمده است.

 

وی با بیان اینکه کتابخوانی باید به عنوان یک سنت در بین مردم رواج پیدا کند، گفت: شهرستان صومعه‌سرا با توجه به سابقه فرهنگی و وجود پنج دانشگاه در آن باید از طرح‌های کتاب‌خوانی استقبال کند.

 

کارشناس فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه‌سرا تصریح کرد: 50 درصد اعتبار طرح پایتخت کتاب ایران به ارگانی که این طرح را اجرا می‌کند اختصاص داده می‌شود.

 

باقری با بیان اینکه طرح‌ها باید غیرتکراری، نو و خلاقانه باشد، خاطرنشان کرد: یک شهری که از نظر فرهنگ می‌خواهد شناخته شود باید سرانه مطالعه کتاب‌خوانی آن زیاد باشد.

 

وی با بیان اینکه باید غصه خوانی، خاطرات‌گویی و داستان‌نویسی توسط هنرمندان در روستاها اجرا شود، اظهار کرد: هر کدام از دعوت شوندگان می‌توانند طرح‌های پیشنهادی خود را تا 25 مهرماه 94 به واحد فرهنگی اداره ارشاد اسلامی شهرستان تحویل دهند.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار