عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: چشم انداز در نظر گرفته شده در برنامه ششم توسعه در منطقه این است که ایران بتواند به جایگاه مرکزیت و قلب منطقه دست یابد.
کد خبر: ۵۸۲۰۰
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۴ 06 July 2015
به گزارش تابناک خراسان رضوی و به نقل از مهر، علی آقامحمدی شامگاه یکشنبه در نشستی با موضوع تبیین سیاست های کلی برنامه ششم توسعه که در تالار همایش های موسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار شد زندگی کردن زیرسایه جمهوری اسلامی  را از نعمت های زندگی برشمرد و اظهار داشت: مدل حکومتی که در رأس آن مرجع تقلید و جانشین امام زمان(عج) باشد کشور را به سمت یک جهت اساسی برای تحولات بنیادین منطقه هدایت می کند.

وی ادامه داد: عده ای مدعی هستند زمینه سازی برای ظهور با خراب کردن دنیا و به فساد کشیدن آن میسر می شود در حالی که ما معتقدیم که با آباد کردن دنیا می توان زمینه های حکومت حضرت حجت را فراهم کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: پیگیری نقشه ای که طبق آن پیروان حضرت مهدی(عج) بتوانند در دنیا در زمینه های مختلف مدعی باشند به سادگی امکان پذیر نیست.

وی با بیان این که یک حکومت ایدئولوژیک باید یک مبنای فکری داشته باشد گفت: وقتی از چشم انداز موقعیت ایران در منطقه سخن می گوییم منظور در میان سه گروه کشورهای منطقه شامل آسیای میانه و منطقه قفقاز، همسایگان و خاورمیانه است.

فروپاشی شوروی منجر به خلاء قدرت در منطقه شده است

آقامحمدی ویژگی های منطقه آسیای میانه را برشمرد و افزود: کمبودی به نام اتحاد جماهیر شوروی پیدا شد که باعث سرگردانی برخی کشورها و مردم منطقه شد و قدرت های منطقه ای و جهانی به دنبال پر کردن این خلاء ایجاد شده بودند.

وی با بیان این که امام خمینی(ره) طی نامه تاریخی خود به گورباچف این نکته را متذکر شده و از او خواسته بود که منطقه را به دامان اسلام بازگرداند گفت: با فروپاشی شوروی کشورهای منطقه قفقاز اتحادی را که داشتند از دست دادند و یک خلاء قدرت در منطقه به وجود آمد.

آقامحمدی به چالش های موجود در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: چالش خاورمیانه بعد از جنگ جهانی شروع شد خاورمیانه منطقه ای است که با ۱۰ درصد جمعیت جهان ۹درصد تولید ناخالص جهان بر حسب قدرت برابری خرید در آن رخ می دهد.

وی قلب منطقه خاورمیانه و آسیای میانه را ایران دانست و تصریح کرد: در مقابل غرب هم منطقه ای دارد به نام مناپ که شامل خاورمیانه و شمال افریقا و پاکستان و افغانستان می شود و مرکزیت آن هم با اسرائیل است.

آقامحمدی با بیان این که تحولاتی که در سوریه، لیبی و کل منطقه رخ می دهد در راستای تحقق این نقشه است ادامه داد: در منطقه ای که غرب قصد شکل دادن به آن را دارد همه تحولات حول محور اسرائیل می چرخد.

رشد اقتصادی لازمه ارتقاء جایگاه کشور در منطقه

وی ادامه داد: برای اینکه در ۱۰ سال آینده قدرت اول منطقه شویم برنامه ریزی هایی صورت گرفته که یکی از نکات مورد تأکید در این برنامه ها رشد اقتصادی شتابان، پایدار و اشتغال زا است.

آقامحمدی گفت: برای رسیدن به رشد اقتصادی پایدار نیاز به بسیج همه امکانات است و آنچه در چشم انداز ده ساله آینده کشور دیده شده رسیدن به رشد متوسط سالانه ۸ درصد در طول برنامه ششم توسعه است.

وی تصریح کرد: شاید مشکلاتی برای رسیدن این نرخ رشد اقتصادی وجود داشته باشد اما باید به سمت آن یک جهش اساسی برداریم.

آقامحمدی به سخنان مقام معظم رهبری در جمع دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: تحریم و بحث های هسته ای و بحث های مربوط به آن ها همه بهانه است تا ایران نتواند به این رشد اقتصادی دست پیدا کند.

وی با بیان این که امریکا برای محدود کردن ایران از تحریم تجارت، حمل و نقل، انتقال پول و فروش نفت استفاده کرد تا نگذارد ایران به اهداف خود برسد گفت: تحریم ها باعث شد در سال ۹۱ و ۹۲ رشد اقتصادی کشور منفی شود اما با وجود تحریم ها حرکت اقتصادی از سال ۹۳ آغاز شد به گونه ای که این حرکت الان به صورت مثبت و رو به جلو است.

آقامحمدی تأکید کرد: حتی در صورت برداشته شدن تحریم ها ما از دستور کار امریکا و غرب که جلوگیری از رشد اقتصادی ایران است خارج نمی شویم این یک امری است که همیشه فعال خواهد بود.

وی حل این مشکل را در عمل به الگوی اقتصادی مقاومتی عنوان کرد و گفت: الگوی اقتصادی مقاومتی در برنامه ششم توسعه هم مورد توجه قرار گرفته و در هر صورت نباید به مدل قبل که سودی برای کشور نداشت بازگردیم.

اهداف با نرخ رشد ۱۲ درصدی محقق می شود

آقامحمدی با بیان اینکه با نرخ رشد اقتصادی فعلی تنها به ۴۰ درصد اهداف چشم انداز می رسیم گفت: اگر نرخ رشد به ۸ درصد برسد تا ۶۵درصد اهداف تحقق می یابد و برای رسیدن ۱۰۰ درصدی به اهداف مورد نظر باید نرخ رشد را به ۱۲ درصد برسانیم.

وی با تأکید بر این که فشار بین المللی بزرگی برای مهار ملت ایران صورت گرفت افزود: در ماده اول برنامه ششم توسعه افزایش نرخ رشد اقتصادی در نظر گرفته شده و این امر باید برای مردم تبیین شود که این افزایش تنها به عهده دولت نیست.

آقامحمدی ادامه داد:انتظار از همه مردم این است که در رسیدن به نرخ رشد ۸ درصد تلاش کنند و لزوما این تلاش به معنی افزایش درآمد نیست هر گونه افزایش بهره وری در شغل می تواند به افزایش هشت درصدی نرخ رشد کمک کند.

داعش بر اساس نقشه ای که برایش طراحی شده حرکت می کند

وی به چالش های منطقه اشاره کرد و گفت: ما در منطقه ای قرار گرفته ایم که حداقل تا سال ۲۰۳۰ میلادی جزء ناامن ترین مناطق جهان محسوب می شود.

آقامحمدی با بیان این که داعش روی نقشه ای که برایش طراحی شده است حرکت می کند گفت: ناامن کردن منطقه برای ایجاد منطقه مورد نظر غرب قطعی است و موضوع مهم در این زمان این است که ایران چه نقشی می تواند در این شرایط ایفا کند.

وی با اشاره به این که ایران منطقه را به صورت چشم اندازی می بیند که نباید نسبت به اتفاقات آن بی تفاوت باشد تصریح کرد: برخی منتقدان معتقدند که نباید به مشکلات کشورهای همسایه توجه کنیم در حالی که اگر مشکلی در منطقه وجود داشته باشد مطمئنا به کشور ما هم سرایت می کند.

آقامحمدی ادامه داد: حضور داعش در منطقه بر اساس یک طرح و نقشه قبلی بوده است وگرنه این همه تجهیزات از کجا آمده به صورتی که امروز داعش تا ۳۰ کیلومتری مرز کربلا رسیده است.

وی با بیان این که ایران در استراتژی منطقه ای خود کل منطقه را مدنظر دارد گفت: در این بخش ایران بیش از آن که انتظار داشتیم پیش افتاده است به طوری که امروز در مسائل نظامی و سیاسی در منطقه می توانیم مدعی باشیم.

برای ورود به عصر ارتباطات باید آماده باشیم

آقامحمدی بر لزوم توجه به تحولات جهانی و تمدنی تأکید کرد و افزود: در دوران شروع انقلاب صنعتی ملت ما به خواب رفته بودند و نتوانستند در چرخه دوران جایی برای خود باز کنند و اگر امروز ما هم نتوانیم عصر ارتباطات را درک کنیم خطای استراتژیک مرتکب شده ایم.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر علمی شدن و اجتناب از سیاست زدگی در دانشگاه ها گفت: برای جانماندن در تحولات عصر جدید نیاز داریم که ریشه های علم را تصاحب کنیم.

آقامحمدی نسل جوان را سرمایه بزرگی دانست که در صورت غفلت می تواند تهدیدی برای کشور باشد و ادامه داد: کشور هم اکنون به لحاظ جمعیتی در عصر طلایی قرار دارد و این دوران تا سال ۲۰۴۰ ادامه خواهد یافت.

وی با بیان این که جمعیت جوان و تحصیل کرده باید در گروه های هم فکری دخالت داده شوند افزود: برای دست یابی به جایگاه اول علمی در منطقه باید به تحصیلات تکمیلی توجه کنیم که در تحول علمی کشور تأثیر گذار باشند.

آقامحمدی تصریح کرد: این تحولات منطقه طراحی شده اند تا ایران را از چرخه تأمین سوخت نفت و گاز محروم کنند و تنها عراق و عربستان امکان تأمین سوخت را داشته باشند.

اختصاص ۳۰درصد منابع نفت و گاز برای رشد علمی کشور

وی چالش داخلی کشور را وابستگی به درآمدهای نفت و گاز عنوان کرد و گفت: در سیاست های برنامه ششم توسعه بهره گیری از ۳۰درصد منابع نفت و گاز کشور برای سرمایه گذاری اساسی مانند تأسیس شرکت های دانش بنیان هزینه شود.

آقامحمدی روابط اجتماعی مردم با یکدیگر را سرمایه ناملموس کشور معرفی کردو گفت: نبود اعتماد و تمایل برای انجام فعالیت های گروهی نیاز به یک کار عظیم فرهنگی و تحولی دارد.

وی با بیان این که متدینین می تواند نقش موثری در تحول فرهنگی ایفا کنند گفت: برای رسیدن به اهداف برنامه ششم توسعه باید با یک تحول اجتماعی مشکلاتی که مردم در ارتباط با یکدیگر دارند رفع شود.

آقامحمدی بر لزوم توجه به افزایش زاد و ولد اشاره کرد و گفت: اگر جمعیت کشور پیر شود کدام فرزند و کدام جوان می خواهد هزینه زندگی افراد سالخورده جامعه را بپردازد برای نگهداری از سالمندان باید از بودجه های دولتی استفاده کنیم.

منبع: مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار