با افزايش حدود دو برابري ابتلا به تب مالت بايد فرهنگ استفاده مردم از لبنيات پاستوريزه را تبليغ کرد.
کد خبر: ۳۴۲۳۰
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲ 12 May 2015
به گزارش تابناک یزد، وزارت بهداشت نسبت به افزايش موارد تب مالت در کشور هشدار داد و بر اين نکته تاکيد شده که هموطنان از لبنيات پاستوريزه استفاده کنند.
تب مالت را نوعي باكتري عفوني عنوان مي کنند كه از حيوان به انسان و بيشتر از طريق شير، پنير و ساير لبنيات غيرپاستوريزه منتقل مي‌شود و علائم آن مي‌تواند شامل تب، درد مفاصل و خستگي باشد.علائم و نشانه‌هاي تب مالت مشابه آنفلوآنزاست و شامل تب، لرز، تعريق، ضعف، خستگي، درد كمر، مفاصل و عضلات و سردرد مي‌شود.اين علائم پس از چند هفته تا چند‌ماه از بين رفته و مجدداً برمي‌گردد. در برخي افراد، تب مالت مي‌تواند مزمن باشد و علائم آن تا چند سال حتي پس از درمان پايدار باقي بماند.
افزايش حدود دو برابري ابتلا تب مالت
رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير گفت:از سال 89 موارد ابتلا به بيماري تب مالت در انسان رو به افزايش است.وي تاکيد مي کند که بايد فرهنگ استفاده مردم از لبنيات پاستوريزه به جاي لبنيات فله‌اي را تبليغ کنيم.گويا درباره آخرين آمار موارد انساني ابتلا به اين بيماري در کشور گفت: بر اساس آخرين آمار، از سال 89 تا کنون از حدود 11 هزار مورد به حدود 20 هزار مورد کنوني رسيده است.
رييس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت گفته که ما هرگونه افزايش موارد بيماري‌هاي واگير را نوعي هشدار تلقي مي‌کنيم؛ چراکه بيماري‌ها بي‌ترديد تهديدي براي سلامت مردم کشورند.
وزير جهاد کشاورزي را به صحن خواهيم كشاند
اما دكتر عبدالرحمان رستميان نايب‌رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي معتقد است که «سازمان دامپزشكي در زمينه كنترل و مبارزه با تب مالت كوتاهي كرده است و بايد جوابگو باشد. چرا بايد وقتي يك بيماري قابل پيشگيري است و مي‌توان با واكسيناسيون، جلوي شيوع آن را گرفت، بيماري در كمين مردم باشد ؟ هيچ قصوري در اين زمينه پذيرفتني نيست. غذاي مصرفي مردم بايد بهداشتي باشد.»
عبدالرحمان رستميان  مي‌گويد:«به همين دليل از وزير جهادكشاورزي دعوت كرده‌ايم به كميسيون بهداشت مجلس بيايند و پاسخگو باشند. بايد گزارشي در مورد نحوه واكسيناسيون دام‌ها به كميسيون بهداشت ارائه كنند.علاوه براين، درزمينه واردات بي‌رويه گوشت و استفاده از سموم كشاورزي در ميوه‌ها هم از ايشان سؤال خواهيم كرد ودرصورت قانع نشدن نمايندگان آن را به صحن خواهيم كشاند.
با امكانات كم، خوب عمل كرده‌ايم
اما دكتر مهدي خلج رئيس سازمان دامپزشكي كشور معقتد است که نخستين قدم براي كنترل تب مالت در كشور، پوشش واكسيناسيون دام‌هاي واجد شرايط است.وي گفته که بالغ بر 30ميليون واكسيناسيون، براي مبارزه با تب مالت انجام شده كه اين ميزان، حدود 7تا 10درصد از برنامه پيش‌بيني شده بيشتر است و با اشاره به اينكه در زمينه پيشگيري از تب مالت، با وجود كمبود امكانات كار خودمان را انجام داده‌ايم اما براي كنترل بهينه با موانعي مواجه هستيم، مي‌گويد:«پيشگيري از تب مالت و كنترل آن، منابع مالي و نيروي انساني و امكانات مي‌خواهد.براي توسعه پوشش واكسيناسيون دام‌ها در سال جديد هم قرار شده اگر در واكسيناسيون دام مشكل داشتيم حدود 2 ميليون واكسن از خارج وارد كنيم.»دكتر خلج، آمار شيوع تب مالت در دام‌ها‌يي كه تحت پوشش سازمان دامپزشكي است را 8در هزار اعلام مي‌كند و مي‌گويد:«با توجه به اينكه اين ميزان شيوع در بين 950هزار راس دام گزارش شده، اين ميزان شيوع بالا نيست.
 استفاده از لبنيات غيرپاستوريزه و احتمال بيشتر ابتلا
رييس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت بر لزوم استفاده از لبنيات پاستوريزه نيز تاکيد کرد و گفت: در صورت استفاده از لبنيات غيرپاستوريزه احتمال اينکه فرد به اين بيماري مبتلا شود بسيار بيشتر از لبنيات پاستوريزه است. بر همين اساس بايد فرهنگ استفاده مردم از لبنيات پاستوريزه را تبليغ کنيم.گويا  مي گويد:بخش ديگر رعايت مسايل بهداشتي توسط کساني است که با دام در ارتباط هستند. افرادي که مستقيما با دام سر و کار دارند مانند دامداران، کشاورزان، قصابان و افرادي که در کشتارگاه‌ها کار مي‌کنند بايد نکات بهداشتي را مد نظر داشته باشند، چراکه اغلب موارد اين بيماري در کساني است که با دام سر و کار دارند و متاسفانه مسايل بهداشتي را رعايت نمي‌کنند، ديده مي‌شود.
علت اصلي افزايش ابتلا به تب‌مالت
از سوي ديگر رئيس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان وزارت بهداشت نيز از افزايش 50درصدي موارد ابتلا به تب‌مالت از سال 89تا سال 92خبر مي‌دهد و مي‌گويد: براساس برآوردها، امسال اين آمار از مرز 20هزار مورد هم گذشت.وي با تأكيد بر اينكه موارد ابتلا به تب‌مالت در كشور افزايش قابل توجهي داشته است، گفته که علت اصلي اين افزايش اين است كه نتوانسته‌ايم بيماري را در دام‌ها كنترل كنيم و از سوي ديگر نيز اقبال مردم به مصرف فرآورده‌هاي لبني غيرپاستوريزه مانند شير فله‌اي بيشتر شده است. فرآورده‌هاي لبني فله‌اي تحت نظارت‌هاي بهداشتي قرار ندارد بنابر اين احتمال آلودگي آن نيز زياد است. مردم بايد بپذيرند كه از مصرف فرآورده‌هاي لبني غيرپاستوريزه به‌طور جدي خودداري كنند. به گفته وي 70درصد موارد ابتلا به تب مالت در روستاها و به‌دليل تماس مستقيم با دام و 25درصد موارد ابتلا نيز در مناطق شهري و به‌طور عمده به‌دليل مصرف فرآورده‌هاي لبني غيرپاستوريزه اتفاق مي‌افتد. اينكه شهرنشين‌ها لبنيات فله مصرف كنند يا خير در اختيار خودشان است اما در روستاها و دامداري‌ها نمي‌شود مانع تماس انسان و دام شد.
بايد منتظر ماند و ديد كميسيون بهداشت مجلس كه براي حل اين مشكل پيشقدم شده، چه تصميمي خواهد گرفت؟
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار