واگذاری مدیریت سلامت به شهرداری‌ تهران

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بهره برداری دو هزار خانه بهداشت تا پایان امسال خبر داد و گفت: تلاش می کنیم طرح ساخت خانه های بهداشت را به پایان برسانیم. «هدف گیری ما به سمت ۱۰ میلیون و ۱۳۰ هزار حاشیه نشین است.»
کد خبر: ۳۴۵۸۷
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴ 13 May 2015
به گزارش تابناک یزد، دکتر هاشمی در جلسه دیروز شورای شهر تهران افزود: تا شهریور به ازای هر 12 هزار و 500 نفر یک پایگاه فعالیت می کند و به ازای هر 3 پایگاه در هر منطقه یک مرکز جامع سلامت شکل می گیرد که در آن پزشک و دندان پزشک حاضر هستند.
وی گفت: این طرح برای کل حاشیه و شهرهای زیر 50 هزار نفر اعمال می شود.

وزیر بهداشت افزود: طبق برنامه پنجم، دولت باید 70 درصد هزینه های درمانی را تقبل کند و 30 درصد هزینه ها را نیز مردم پرداخت کنند، اما این وضع در طول سال های متمادی برعکس شده، تا جایی که پرداختی مردم در برخی از بیمارستان ها به بالای 90 درصد رسیده بود.

هاشمی گفت: در بین کشورهای جهان 37 کشور وجود دارند که پرداختی مردم بالای 50 درصد بود و متاسفانه ما نیز در بین این کشورها قرار داشتیم، این در حالی است که دولت به ازای کاهش هر یک درصد سهم پرداختی مردم از خدمات سلامت باید رقمی حدود 790 میلیارد تومان هزینه کند.

وی گفت: تا پیش از آغاز به کار دولت یازدهم بالای 16 درصد از مردم تحت پوشش بیمه قرار نداشتند، این در حالی است که یکی از وعده های دولت توجه به حوزه سلامت و بیمه کردن تمامی ایرانیان بوده است.

وزیر بهداشت: با بیان اینکه فضا و تخت بیمارستانی در تهران باید 5 برابر شود و دولت از پس آن بر نمی آید، گفت: آمادگی داریم اداره بیمارستان ها و اورژانس تهران و مدیریت سلامت حاشیه تهران را براساس نظام یکپارچه خدمات شهری به شهرداری واگذار کنیم.

هاشمی افزود: کار ما در دولت خدمت گزاری و آموزش است اما شهر تهران «آسمان آبی - زمین پاک» می خواهد؛ پس باید تعداد بیمارستان ها افزایش یابد و مدیریت شهری با اعتبارات خود آن را اداره کند و ما فقط بر شاخص ها نظارت کنیم.

وزیر بهداشت: درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دست کم 50 هزار تخت باید به شهر تهران اضافه شود، گفت: از شهرداری تهران درخصوص اقدامات موثری که با راه اندازی سرای محلات و خانه های سلامت انجام داده است، تشکر می کنیم .

هاشمی افزود: شهرداری می تواند چهار پایگاه آمبولانس هوایی ایجاد کند و با مدیریت یکپارچه، اورژانس داخل شهر و اورژانس هوایی را در دست بگیرد که ما آماده این واگذاری هستیم چرا که در حال حاضر مناطق محرومی با 400 هزار تا 500 هزار نفر جمعیت وجود دارد در حالی که حتی یک تخت بیمارستانی در این مناطق نیست و پوشش آمبولانس هوایی می تواند کمک قابل توجهی باشد.

وی با بیان اینکه در کنترل پرداخت مردم به حوزه سلامت مشکل داریم، گفت: باید تلاش کنیم این بلا را از جامعه پزشکی دور کنیم؛ بر این اساس  دستمزد پزشکان افزایش پیدا کرده است، اما انتشار برخی اخبار و کم لطفی در نشان دادن سیاست دولت برای افزایش پرداخت در قبال ارائه خدمت سبب شد این اقدام موثر به گونه ای جلوه دهد که فقط تعرفه های پزشکی گران شده است، در حالی که با پرداخت 5 هزار میلیارد تومان در این حوزه رضایتمندی ایجاد کرده ایم و افزایش حقوق در ارائه خدمت تاثیر گذاشت.

وزیر بهداشت به پراکندگی مراکز درمانی در شهر تهران اشاره کرد و با نمایش نقشه ای از وضع موجود نشان داد که تمرکز مراکز درمانی در مرکز است و در شرق و جنوب تهران کمبود جدی مراکز درمانی دیده می شود.

وی افزود: در سال 1349 سرانه فضای درمانی 1.4 در نظر گرفته اند که این رقم در سال 71 به 1.52 و در طرح جامع سال 86 به عدد منطقی 1.3 رسید، اما سرانه حوزه درمانی ما الان 0.53 است و این یعنی حداقل مراکز درمانی باید 3 برابر شوند.

هاشمی گفت: شهرداری تهران می تواند در مناطق محروم و فاقد مراکز درمانی زمین بدهد تا  بلافاصله اقدام به ساخت و ساز کنیم و با وجود نداشتن پزشک، پرسنل و آمبولانس آن را تامین کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار