توصیه: عدم برداشت زودهنگام انار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان گفت: اجتناب از برداشت زودهنگام محصول ارگانیک انار مهمترین توصیه کارشناسان و مروجان کشاورزی به کشاورزان و باغداران این شهرستان است.
کد خبر: ۲۹۶۶۹۴
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۱ 16 September 2016
امان الله طوقی بهترین زمان برداشت انار در این شهرستان را اواخر مهر تا پایان آذر عنوان کرد و افزود: برداشت زودهنگام انار از پختگی و کیفیت این محصول جلوگیری کرده و در نتیجه اناری نامرغوب و بدون کیفیت به مصرف کنندگان عرضه می شود.
وی بیان کرد: اقدام خودسرانه نوجوانان، ترس از سارقان و نیز آفت کرم گلوگاه انار از جمله عوامل اصلی برداشت زودهنگام این محصول در شهرستان خاش به ویژه منطقه سنگان است.
طوقی ادامه داد: برخی از باغداران نیز به علت نبود انار در بازار و قیمت بالای آن اقدام به برداشت پیش از موعد می کنند که سبب کیفیت پایین محصول و مزه ترش آن می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خاش سطح باغات انار این شهرستان را افزون بر 700 هکتار ذکرکرد و اظهار داشت: کمتر از یکصد هکتار از باغات انار در این منطقه غیر بارور است.
وی محصول انار دهستان سنگان شهرستان خاش را مرغوب ترین انار استان توصیف کرد و گفت: 480 هکتار از باغات انار خاش در منطقه سنگان قرار دارد که علاوه بر اشتغال و در آمدزایی برای کشاورزان و روستاییان، زمینه اشتغال بانوان روستایی را در کارگاه رب انار فراهم کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی خاش افزود: دغدغه مهم باغداران این شهرستان مقابله با کرم گلوگاه انار است که تله گذاری و جمع آوری ضایعات تا حدودی در این رابطه اثر گذار بوده اما روش های مکانیکی و بیولوژیکی تنها راه مبارزه با این آفت به حساب می آید.
طوقی بیان کرد: سالانه به همت باغداران خاش بیش از 6 هزار تن انواع انار می خوش، ساوه ای، کیانی، میر یحیی و شیرین بی هسته از باغ های این شهرستان برداشت و به بازار مصرف داخل و خارج استان عرضه می شود.
وی یادآور شد: محصولات انار خاش کاملا ارگانیک است زیرا از هیچ نوع سم و یا کود شیمیایی برای تولید آن استفاده نمی شود.
وی اظهار داشت: نقاط مختلف این شهرستان مستعد کشت و تولید محصول انار است به طوری که کشاورزان منطقه سالانه به سطح باغات خود اضافه می کنند و در سال گذشته نیز افزون بر 50 هزار اصله نهال بصورت یارانه ای بین باغداران منطقه توزیع شد.
عمده محصول انار خاش در مناطق دشت آبخوان، کارواندر، بخش های نوک آباد، مرکزی و ایرندگان، کوه سفید و نلی، شوگه، دامنه تفتان از جمله دهستان سنگان شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه می شود که این گونه گیاهی در منطقه ای مانند سنگان حالت خزانی به خود می گیرد و به خواب زمستانی فرو می رود و در منطقه ای مانند مرنتاک و ایرندگان همیشه سبز است.
کشت این محصول زمینه اشتغال 700 نفر را به صورت مستقیم فراهم کرده است.
هم اینک محصول انار با قیمت 20 تا 40 هزار ریال در بازارهای خاش به فروش می رسد.
کارگاه تولید رب انار در منطقه سنگان خاش دایر است و انار برداشت شده از باغات این شهرستان علاوه بر تازه خوری برای مصارف دیگر از جمله رب، آچار و ادویه محلی و رنگ رزی مورد استفاده قرار می گیرد.
خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار