به گزارش تابناک : غذاهای دریایی یکی از غنی ترین و تاثیرگذارترین واحدهای خوراکی در تامین سلامت انسان است که به خاطر وجود اسیدهای چرب ارزشمندی مانند امگا ۳۳ به عنوان غذای سلامتی شناخته می شوند و تاثیر بسزایی در پیشگیری از فشارخون، کاهش بیماریهای قلبی و عروقی، رشد مغز و سلامت سیستم عصبی جنین ، پیشگیری از بیماری های التهابی مفصلی و سایر اختلالات جسمی دارد.
در سال های اخیر با معرفی خواص مصرف آبزیان در جامعه گرایش مردم به مصرف غذای دریایی افزایش یافته و موجب شده تا موضوع آبزی پروری در استان ها و شهرهایی که به دریا و رودخانه دسترسی ندارند افزایش یابد.
استان هرمزگان با دارا بودن بیش از یک هزار کیلومتر مرز آبی از دیرباز مرکز صید انواع آبزیان بوده که بخش اعظم آن به سایر نقاط کشور صادر می شود همچنین در سالهای اخیر با توجه دولت ها به برداشت ذخایر آبزیان غیرخوراکی و صادرات آن به سایر کشورها ارز آوری بالایی را برای کشور موجب شده است.
صید ماهی که در ابتدا به صورت سنتی و با تور و مشتا انجام می شد در سالهای اخیر با ورود ادوات صیادی جدید و برداشت کلان از ذخایر دریایی جایگاه سابق خود را از دست داده و تنها صیادان خورده پا و بومی با تور و گرگور بوسیله قایق های کوچک و یا لنج های چوبی به این روش صیادی اشتغال دارند.
در گذشته اعتقاد مردم بر آن بود که هر چه از دریا برداشت می شود پاک و حلال است از این رو بسیاری از آبزیانی که مصرف آن در اسلام منع شده توسط مردم استفاده می شد و گونه های دریایی همچون ماهی مرکب ، گربه ماهی ، ماهی یال اسبی ، مار ماهی ، عروس دریایی، خیار دریایی، هشت پا، خرچنگ و سایر آبزیان حرام گوشت در سفره مردم جنوب دیده می شد.
در بندرعباس و سایر شهرهای ساحلی مانند قشم و کیش رستورانهای دریایی زیادی با آبزیانی همچون خرچنگ، هشتپا و ترکیب غذاهای عجیب با عنوان سینی دریایی از مشتریان خود پذیرایی می کنند که با نظارت های سازمان دامپزشکی تعداد زیادی از آنها پلمپ شدند.
سینی دریایی شامل چند تکه پای هشت پا، مقداری خرچنگ و خوراک انکاس است که بیش از ۵۰ هزار تومان عرضه می شود و پیتزای خرچنگ نیز با قیمت ۴۰ هزار تومان قیمت به فروش می رسد که طرفداران خاص خود را دارد.
محدوده خیایان یاد بود بورس ماهیفروشان بندرعباس است که در غرفه های بازار و پیاده روهای اطراف آن انواع آبزیان حرام نیز دیده می شود و در ساعات بعداز ظهر که قایق های صیادی از دریا باز می گردند، گوشه و کنار نوار ساحلی شهر آبزیانی مانند خرچنگ، هشت پا و کولی به فروش می رسد.
انتظار می رود متولیان امور شهری و صنوف با تمهیدات و تدابیر خاص از عرضه تا آبزیان حرام در بازار و رستوران های بندرعباس جلوگیری کنند تا علاوه بر حفظ سلامت شهروندان با عرضه آبزیان حلال و مفید لقمه های حرام را از جامعه اسلامی پاک کنند.