نیازمند رویکردی کارآفرینانه به فعالیت‌های پژوهشی در زمینه گیاهان دارویی هستیم

گروه استان‌ها - رئیس جهاددانشگاهی استان خراسان‌جنوبی با تأکید بر لزوم پیوند میان پژوهش و بازار، گفت: امروز زمان آن رسیده که فعالیت‌های علمی در حوزه گیاهان دارویی از مرز تحقیق عبور کرده و به عرصه کارآفرینی و خلق ثروت وارد شود.
کد خبر: ۱۲۰۹۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۲ 01 November 2025

نیازمند رویکردی کارآفرینانه به فعالیت‌های پژوهشی در زمینه گیاهان دارویی هستیم

به گزارش حبرنگار تابناک از استان خراسان‌جنوبی، «مجتبی ابراهیمی رومنجان» رئیس جهاددانشگاهی استان خراسان‌جنوبی، در جمع خبرنگاران در مورد مهم‌ترین فعالیت‌های پژوهشی این نهاد اظهارکرد: در روزگاری که توسعه علمی بدون پیوند با اقتصاد و کارآفرینی، نمی‌تواند مسیر پایداری را طی کند، نهادهایی چون جهاددانشگاهی نقشی کلیدی در تبدیل دانش به ثروت ایفا می‌کنند؛ خراسان‌جنوبی نیز با ظرفیت‌های ویژه در حوزه گیاهان دارویی، بستری غنی برای تحقق این هدف فراهم آورده است؛ بستری که با تلاش پژوهشگران و متخصصان بومی، به تدریج جایگاه خود را در عرصه علمی و اقتصادی کشور تثبیت می‌کند.

وی با بیان اینکه در حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی یکی از محوری‌ترین برنامه‌هایی که از سال ۱۳۹۶ آغاز شد و به درستی هدف گذاری شد، توجه به مزیت‌های منطقه‌ای و تلاش برای خدمت پژوهشی در این مسیر بود، افزود: نتیجه این تلاش‌ها، ایجاد مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی شد که تا به امروز دستاوردهای مطلوبی در زمینه ایجاد مرجعیت علمی در این خصوص داشته اشت.

رئیس جهاددانشگاهی استان خراسان‌جنوبی ادامه داد: با بیان اینکه عمده فعالیت‌هایی که زیر نظر مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی و همکاری حوزه معاونت پژوهشی واحد شکل گرفته است، گستره‌ای از چاپ مقاله و کتاب تا برگزاری همایش‌های علمی و انجام طرح‌های پژوهشی فاخر را دربرمی‌گیرد؛ لیکن در مقطعی از زمان هستیم که نیازمند تزریق نگاه کارآفرینانه برای تبدیل علم به ثروت هستیم.

وی  با بیان اینکه این تغییر نگاه، هم توجه به مصادیق جدید توسعه علم در این حوزه را دربرمی‌گیرد و هم موجبات فروش دانش فنی شکل گرفته و ورود محصولات فراوری شده ثبت شده جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی به بازار را شامل می‌شود، تاکید کرد: برای حصول به این مهم نیازمند برنامه‌ریزی درست و هدف‌گذاری دقیق هستیم و در این رهگذار ریسک‌هایی را هم باید پذیرفته و تلاشمان را مضاعف کنیم.

ابراهیمی رومنجان با اشاره به اینکه در دیگر سو حمایت‌های مادی و معنوی حوزه‌های ستادی جهاد دانشگاهی و استاندار محترم نیز لازمه موفقیت در این مسیر است که امیدواریم همچون گذشته شامل حال جهاددانشگاهی شود، بیان کرد: با تاکید استاندار خراسان‌جنوبی، واحدهای تولیدی باید از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی استفاده کنند، اما ما نیز باید در بازار برای این واحدها برنامه داشته و مذاکرات مرتبط با این مساله را پر رنگ‌تر از گذشته دنبال کنیم.

انتهای پیام/ 

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار