چراغ ۱۱۵ پروژه حوزه برق استان خراسان جنوبی روشن می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در دهه فجر امسال ۱۱۵ پروژه مختلف در همه مناطق استان به بهره برداری می رسد.
کد خبر: ۱۱۹۵۵۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۷ 03 February 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از بیرجند، مهدی دادگر امروز در نشست خبری به مناسبت دهه فجر در خانه مطبوعات استان از افتتاح ۱۱۴ پروژه با صرف ۵۲۳ میلیارد تومان و کلنگ زنی یک پروژه با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان اعتبار خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۰ پروژه در بخش تامین برق  متقاضیان شهری و روستایی ، برق رسانی به سایت های نهضت ملی مسکن، اصلاح و بهینه سازی شبکه های شهری و روستایی و افزایش قدرت مانور و همچنین دو پروژه برق رسانی به روستاهای بدون برق گژنشک در سرایان و کاریزک نهبندان است.

وی اشاره کرد در دهه فجر، از پنج عنوان پروژه در شهرستان ها  برای راه اندازی۳۳ نیروگاه خورشیدی با اعتبار ۵۹ میلیارد تومان اعتبار ، بهره برداری می شود و ۱۱ عنوان پروژه تامین برق متقاضیان و یک مورد اجرای خروجی های پست های فوق توزیع برق که به تازگی به بهره برداری رسیده است.

دادگر گفت: ۳۴پروژه در حوزه توسعه و اصلاح شبکه های روشنایی معابر شهری و روستایی، هوشمندسازی لوازم اندازه گیری مشترکان ، تبدیل شبکه های سیمی به کابل خودنگهدار است و همچنین یک پروژه برای فیبرنوری ویژه بخش صنعت است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان وضعیت اجرای پروژه ها در مناطق استان را هم تشریح کرد و توضیح داد: ۱۰پروژه‌ متعلق به مدیریت توزیع برق بیرجند با ۹۰ میلیارد تومان ، طبس ۹ پروژه با ۵۳ میلیارد ، قاینات ۱۲ پروژه با ۸۲ میلیارد، فردوس ۱۱ پروژه با ۳۳.۵ میلیارد تومان است.

دادگر افزود: همچنین در نهبندان ۱۲ پروژه با ۴۵ میلیارد، بشرویه ۹ پروژه با ۱۵ میلیارد، سرایان ۱۰پروژه  یا

۲۶ میلیارد تومان، سربیشه ۱۰ پروژه با ۶۴ میلیارد، درمیان۹ پروژه با ۳۱.۶ میلیارد ، خوسف  ۹پروژه  با ۲۸ میلیارد ،زیرکوه ۸ پروژه با ۳۲.۷ میلیارد تومان و عشق آباد سه پروژه با  ۳.۳۰۰میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.

وی با بیان این که دو پروژه  هم در مقیاس سطح استان با ۱۸.۵ میلیارد تومان بهره برداری می شود، اشاره کرد: برق رسانی به سایت جدید طرح نهضت ملی مسکن سرایان با ۱۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نیز کلنگ زنی خواهد شد.

دادگر همچنین گفت: 43 مگاوات برق تجدید پذیر در استان تولید می شود که از این میزان 10 مگاوات از انرژی باد و بقیه نیروگاه خورشیدی است که 20 مگاوات در مزارع بزرگ خورشیدی و بقیه در پنل های پشت بام ها تولید می شود و به طور متوسط حدود 12 درصد مصرف استان از انرزی های تجدیدپذیر تامین می شو د.

این مدیر در خصوص وضعیت مصرف برق در استان اشاره و توضیح داد: میزان مصرف استان پنج میلیون و ۵۰۰ هزار کیلووات ساعت در روز بود که با آغاز فصل سرما و محدویت های انرژی حدود ۱۰ درصد مصرف دربخش های اداری خانگی صنعتی و کشاورزی نسبت به قبل از شروع فصل سرما کاهش یافته است.

از ابتدای امسال ۵۱ میلیارد تومان برای خرید تضمینی برق مشترکان صاحب هزار و ۱۱۵ نیروگاه پشت بامی، پرداخت شده است و متقاضیان جدید می توانند از تسهیلات نهادهای حمایتی استفاده کنند.

این مدیر عامل تاکید کرد : در حوزه چاههای کشاورزی نیروگاه خورشیدی در جوار چاههای کشاورزی در حال نصب است و  مالکین چاههای کشاورزی که  معادل ۸۰ درصد مصرف الکتروپمپ خود را از ظرفیت نیروگاه های خورشیدی تامین نمایند از معافیت خاموشی و همچنین خرید تضمینی برق برخوردار می شود .

وی همچنین گفت: صنایع نیز می توانند با اجرای نیروگاه خورشیدی از محدودیتهای تابستانه معاف شوند.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار