به گزارش خبرنگار تابناک از خراسان جنوبی، دبیر همایش ملی ابن حسام خوسفی صبح امروز در اختتامیه این همایش روند شکل گیری و برپایی این همایشدر یک سال گذشته را تشریح کرد و دستاوردهای این کنگره را توضیح داد.
فرخنده رویدادهای مهمی را که در قالب این همایش رخ داده است بیان کرد و گفت: برای اولین بار ۱۲۰ مقاله به بخش علمی همایش رسیده و ۸۰ اثر پذیرفته شد که امروز در قالب کتابی رونمایی می شود.
وی از دیگر دستاوردهای این همایش برپایی جشنواره ملی شعر آئینی در شیوه ماه امسال را بیان و اضافه کرد؛۴۰۰ اثر به این بخش فرهنگی راه یافت علاوه بر این با توجه به نیاز یه استمرار مسیر ابن حسام، کارگاههای آموزشی برای نسل جوان و نوجوان برگزاری و ۲۵۰ نفر در زمینه شعر آئینی آموزش دیدند.
فرخنده همچنین از رونمایی مستند زندگی این حسام خوسفی در بخش هنری خبر داد و افزود:به صورت زنده برگزيده ای،از آثار ابن حسام توسط استاد اسماعیلی مود کتابت می شود و از کتاب فاخر اشعار او با ۲۰۰ ببت امروز رونمایی و به مهمانان کشوری اهدا می شود.
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین به ۳۰ اثر تصویر نگاری از مدح امیرالمؤمنین اشاره کرد و ادامه داد: این آثار در قالب اثر فاخر با عنوان نیام حیدر رونمایی می شود.
وی نورپردازی و بهسازی محوطه مزار ابن حسام توسط میراث فرهنگی را از دیگر دستاوردهای همایش و کنگره های ابن حسام برشمرد.
فرخنده همچنین به تلاش برای انجام یک برنامه فرهنگی فاخر و برقراری ارتباط بین و خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: بک برنامه و دیپلماسی فرهنگی ما پیوند بین دَکن خوسف است تا توسعه فرهنگی فقط در جعرافیای استان تمرکز نداشته و فرامرزی شود.
وی یک دستاورد مهم دیگر از کنگره ملی ابن حسام خوسفی را چاپ جدید دیوان او عنوان کرد که ۱۰۰ جلد آن در اختیار کتابخانه های استان قرار می گیرد تا در دسترس دانش آموزان قرار گرفته و داشته های ارزشمند استان را به آنان معرفی کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دبیر این کنگره از خراسان جنوبی به عنوان خواستگاه پدران علم و مشاهیر و مفاخری یاد کرد که زبانزد عام و خاص هستند و در ادامه پیشنهاد داد: به دلیل قرابتی که در حوزه فرهنگی به برکت ابن حسام خوسفی وجود دارد در آینده نزدیک برگزاری یک رویداد فاخر در سفارتخانه هند در ایران و در گام بعدی در دانشگاه حیدرآباد در مرکز ایالت دَکن هندوستان رقم بخورد.
وی افزود: همچنین ارتباط فرهنگی بین دانشگاه بیرجند و دانشگاه حیدرآباد هندوستان و فضای خواهرخواندگی شهرستان خوسف با طرح «از خوسف تا دَکن» شکل بگیرد.
انتهای پیام/س