به گزارش خبرنگار تابناک از خراسان جنوبی، اکبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در نشست با جمعی از مدیران ارشد وزرات جهاد کشاورزی با اشاره به رایزنی با مسئولان وزارت اقتصاد و دارایی، معاون وزیر نیرو و مدیر عامل «ساتبا» افزود: در خصوص پنل های خورشیدی در جوار چاه های کشاورزی صحبت و قول همکاری داده شد تا اعتبار مورد نیاز برای نصب پنل های خورشیدی و به احتمال زیاد به میزان یک همت استان تامین شود.
وی تاکید کرد: استان خراسان جنوبی به عنوان استان پیشرو در نصب پنل های خورشیدی در جوار چاه های کشاورزی است و به زودی به عنوان پایلوت در کشور معرفی می شود.
اکبری درخواست کرد: در خصوص پنل های خورشیدی، بانک کشاورزی هم برای سپرده گذاری مردم همکاری داشته باشد .
وی ضمن تقدیر از بانک قرض الحسنه مهر ایران برای مساعدت و همکاری با اجرای طرح نصب پنل ها توضیح داد: مردم پس از سپرده گذاری و دریافت وام، دغدغه پرداخت قسط ندارند زیرا نیروگاه های خورشیدی به گونه ای طراحی شده علاوه بر تامین برق و نیازی به پرداخت قسط نداشته و هنوز درآمدی هم برای آن ها باقی می ماند.
وی با بیان اینکه دو همایش ملی صرفه جویی برق و پنل های خورشیدی در برج میلاد برگزار شد، ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان در هر دو همایش شرکت کرد تا بحث پنل های خورشیدی در جوار چاه های کشاورزی استان را با جدیت اجرایی کند، زیرا که وزارت نیرو اعلام می کند حداقل 15 میلیارد دلار برای تامین 20 هزار مگاوات ناترازی برق نیاز دارد اما بخش کشاورزی مدعی است که می تواند با یک سوم این سرمایه وبا حدود 6 میلیارد دلار می توان این کار را انجام داد .
رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به وجود 420 هزار حلقه چاه کشاورزی در کشور، گفت: همین تعداد هم متاسفانه چاه غیر مجاز، واحدهای تولیدی، صنایع تبدیلی و غذایی، مرغداری، گاوداری، واحدهای تولیدی کشاورزی وایستگاه پمپاژ ، خط انتقال برق و ترانس وجود دارد که سرمایه هر کدام از این خط های انتقال و ترانس یک میلیارد تومان است؛ 400 هزار حلقه، 400 هزار میلیارد تومان (400 همت) یعنی حدود 6 میلیارد دلار و به اندازه پولی که از قطر طلب داریم. بنابراین بخش کشاورزی با کمک دولت میتواند ناترازی مصرف برق را مرتفع کند.
وی تاکید کرد: زیرا نیروگاه خورشیدی در جوار واحد کشاورزی (تولید و مصرف کننده) نصب می شود و با این کار تلفات 20 درصدی انتقال برق حذف می شود. از طرف دیگر در حفظ پدافند عامل موثر است و با توجه به مشکلات موجود در جذب سرمایه گذار، بخش کشاورزی ناترازی تولید برق ، خاموشی چاه موتورها را برطرف کرده و با درآمد زایی در بخش کشاورزی، شعار جهش تولید با مشارکت مردم نیز محقق می شود.
وی برگزاری جشنواره زرشک را فرصتی برای سرمایه گذاری خواند و گفت: سال گذشته اعتبارات با مقداری تاخیر جذب شد اما امسال درصدی اعتبارات با همکاری بانک کشاورزی جذب می شود.
انتهای پیام/ع