واکنش ها نسبت به شعارهای روز قدس علیه رئیس سازمان انرژی اتمی

روز گذشته فیلمی منتشر شد که نشان می داد هنگام حضور علی‎اکبر صالحی در راهپیمایی روز قدس در تهران، برخی شعارها از جمله «مرگ بر خائن»، «مرگ بر وطن فروش» و «مرگ بر منافق» علیه وی سر داده می شد.

امروز حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور در واکنش به این اقدام در توئیتر خود نوشت: آگاهی از دستاوردهای غیرنظامی سازمان انرژی اتمی در دوران 1392-1400 کسانی را شرمنده خواهد کرد که ناآگاهانه علیه رئیس آن شعار دادند و کسان دیگری رارسوا خواهد کرد که آگاهانه این طراحی را انجام دادند.

 محمو واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: متاسفانه در حین راهپیمایی روز جهانی قدس که همه باید علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی و حامیان آمریکایی و منطقه ای اش فریاد بکشند؛ برخی افراد به جناب آقای دکتر صالحی بی احترامی کردند... امیدوارم آنان که نظرات متفاوتی دارند، باور کنند که منطق، بهتر و کارسازتر از توهین است.

روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی نوشت: دیروز... افراد معدودی با مشاهده دکتر علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، علیه او شعار دادند و او را «وطن‌فروش» نامیدند! این افراد که در اوج جهالت و خودسری، یک دانشمند خدوم را به جرم انجام وظایف قانونی در چارچوب تصمیمات نظام جمهوری اسلامی در فعالیت‌های اتمی و برجام مورد اهانت قرار دادند، از جنس همان افرادی هستند که در طول سال‌های گذشته به بزرگانی همچون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در راهپیمایی‌ها اهانت می‌کردند. اگر آن روز با این افراد برخورد می‌شد و آمران آنها مواخذه می‌شدند، امروز شاهد این گستاخی نبودیم.

عبدالله گنجی مدیر مسوول روزنامه جوان : انقلابیون حقیقی زمان شناسند 

 

صبح نو نیز نوشت: روز گذشته در تهران با وجود حضور میلیونی مردم در خیابان‌های منتهی به میدان انقلاب اما شاهد یک اتفاق تلخ و البته تکراری بودیم.روز گذشته آقای علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ‌مانند بسیاری از چهره‌های سیاسی و دولتی که به جمع عظیم راهپیمایی‌کنندگان پیوسته بود از سوی عده‌ای که شاید تعدادشان به انگشتان یک دست هم نمی‌رسید مورد شعارهای هنجارشکنانه قرار گرفت. این افراد با نادانی یک گردهمایی ملی را تبدیل به صحنه انتقام‌گیری سیاسی می‌کنند و این ماجراها ادامه تعرض به سخنان آقای لاریجانی در 22‌بهمن قم و مراسم‌ 14‌خرداد حرم امام (ره) است. امید است دستگاه‌های اطلاعاتی در این زمینه ورود کرده و افرادی را که اقدام به شعارهای ساختارشکنانه آن هم در روز قدس و علیه مسوولان دولتی سر می‌دهند؛ شناسایی کرده و برخورد لازم را صورت دهند.

ماجرای لیست وکلای قوه قضاییه

طی روزهای گذشته فهرستی شامل اسامی 20 وکیل مورد تایید رئیس قوه‌قضاییه در اجرای تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری که به پرونده‌های امنیتی اختصاص دارد، اعلام شده است. بر اساس فهرست منتشره، از میان این 20 نفر، 10 نفر مربوط به کانون وکلای مرکز، 9 نفر مربوط به مرکز مشاوران قوه‌قضاییه هستند و یک نفر از کانون وکلای مازندران انتخاب شده است.

محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: تبصره ماده 48 در مجلس گذشته تصویب شد؛ البته این قانون به صورت آزمایشی بود. ما در صدد بودیم که آن را اصلاح کنیم اما هفته گذشته این قانون در صحن رای گیری و به عنوان قانون دائمی تصویب شد.

 جلیل مالکی، وکیل پایه یک دادگستری نیز که نامش در فهرست 20 نفره وکلا قرار دارد؛ درخواست کرد با توجه به ایرادات اساسی که به این تبصره وارد است و همچنین تجربه نداشتن در دعاوی موضوع آن، نامش از این لیست حذف شود. او با بیان اینکه  «هیچ اطلاعی از این لیست نداشتم و هیچ درخواستی هم برای قرار گرفتن در این فهرست نداده بودم به «اعتمادآنلاین» گفت: «همان زمان که این تبصره به تصویب رسید جزو معترضان آن بودم و دلایل اعتراض خود را به صورت علمی و مفصل در همان زمان اعلام کردم.»

سیدکاظم حسینی در یادداشتی به قرارگرفتن نامش در لیست وکلای مورد اعتماد قوه قضاییه برای اعلام وکالت در پرونده‌های امنیتی نوشت: «مصوبه مذکور بر خلاف اصول قانون اساسی و ناقض حقوق شهروندی می‌باشد و حق دسترسی به محاکم که حق انتخاب آزادانه وکیل مصداق اعلی این اصل پذیرفته شده بین المللی و مورد تاکید میثاقین بین المللی حقوق بشر که جمهوری اسلامی ایران نیز عضو آن می‌باشد را نقض نموده که اعتبار بین المللی آرای صادره نظام قضایی کشور را مخدوش می‌نماید».

  خمینی ثانی

امروز مهدی فضائلی در روزنامه جام جم نوشت: اگر بخواهیم به شکل بسیار موجز، عملکرد 29 ساله رهبر معظم انقلاب اسلامی را گزارش کنیم و یک دریا حرف و سخن را در پیاله ای بگنجانیم، می‌توانیم این عملکرد را در دو سرفصل کلی جمع کنیم. نخست حفظ و تداوم انقلاب در مسیر صحیح و اولیه خود و دوم، مدیریت بحران‌های رنگ و وارنگ و هدایت کلان کشور از میان امواج متلاطم به سمت ساحل امن و آرام است... طی حدود سه دهه گذشته، چند بار کشور در آستانه ورود به جنگ قرار گرفته لیکن با تدابیر هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، خطر جنگ از سر کشور رفع شده است. در اینجا به دو نمونه از این موارد می‌پردازم.نخستین بار زمستان سال 69 و هنگامی بود که آمریکا و متحدانش برای خارج کردن عراق از کویت دست به عملیات گسترده زدند... جریان مشهور به چپ در داخل کشور مصرا خواستار ورود ایران به جنگ و در حمایت از صدام بود... پس از حمله طالبان به مزار شریف در افغانستان... جلسه فوق العاده شورای عالی امنیت ملی تشکیل و اکثر اعضای این شورا به ریاست سید محمد خاتمی رای به حمله به افغانستان(طالبان) دادند... لیکن حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای بر خلاف رویه غالب خود که مصوبات شورای عالی امنیت ملی را تائید می‌کنند،به صورت مستدل با این مصوبه مخالفت کردند و ایران اسلامی را یک بار دیگر از ورود به جنگی پرخسارت حفظ کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن رحیمیان عضو ارشد دفتر امام (ره) و رئیس شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی نیز به بیان نکات جالبی از زندگی حضرت امام و مقام معظم رهبری پرداخت و اظهار داشت: چند سال پیش درجایی سخنرانی داشتم و وجوه اشتراک امام و مقام معظم رهبری را مطرح می‌کردم، فردی یادداشتی به من داد که مقام معظم رهبری چقدر حقوق می‌گیرند، من شب بعد به شرح این مساله پرداختم که من در متن کل امور مالی امام(ره) و دفتر امام بوده‌ام و شاهدم که ریالی از وجوهات شرعی و بیت‌المال استفاده نکرده و تماماً از نذورات و هدایایی که به آن‌ها می‌رسد استفاده می‌کنند. حجت‌الاسلام رحیمیان ادامه داد: بنده در آن جلسه جزئیات این موضوع را توضیح دادم؛ مومنین و حتی افراد مستضعف برای آقا نذر می‌کنند و ایشان آنچه به‌عنوان هدیه و نذر برای خودشان باشد، دریافت می‌کنند و زندگی‌شان نیز از همین طریق می‌گذرد.

جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌های سوئیس با انتقاد شدید از موضع رئیس‌جمهور آمریکا در برابر ایران از خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای به عنوان اشتباهی راهبردی یاد کرد که نگرانی‌های رهبر انقلاب را تائید کرده است. کری افزود: «به این ترتیب ایرانی‌ها از تمامی مزایای توافق بهره‌مند نشدند من این را به صراحت می‌گویم که ایرانی‌ها به توافق پایبند بودند ولی ما با اقدام ترامپ برای خروج از توافق، آن را نقض کردیم.» کری گفت: در مجموع ترامپ همه چیزهایی که (آیت‌الله) خامنه‌ای به عنوان رهبر انقلاب ایران از آنها نگران بود را تائید کرد.

 سلبریتی‌ها و پول‌های مردم برای زلزله زدگان

حجت‌الاسلام سید جواد حسینی‌کیا، نماینده مردم سنقر در مجلس با بیان اینکه برخی از چهره‌های ورزشی، سینمایی و سیاسی پس از وقوع زلزله کرمانشاه اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی جهت رسیدگی به زلزله‌زدگان کردند، گفت: میلیارد‌ها تومان پول از سوی مردم به حساب این افراد واریز شده که متاسفانه تاکنون برخی از آنها حتی یک ریال از این پول‌ها را  برای زلزله‌زدگان هزینه نکرده‌اند و برخی نیز تنها میزان اندکی از این کمک‌ها را صرف آسیب‌دیدگان کرده‌اند.

سلبریتی‌ها پول‌های مردم را صرف زلزله‌زدگان نکردند؛ قوه قضائیه ورود کند

 اصلاح‎طلبان و اصولگرایان پس از ۲۰ سال آتش‌بس دادند؟

خبرآنلاین امروز نوشت: حضور مشترک اصلاح‎طلبان و اصولگرایان، از راهپیمایی روز قدس گرفته تا افطاری‎های سیاسی اعم در دفتر رهبری و منزل صادق خرازی و دفتر رهامی و ... و گپ و گفت‎های خودمانی و صمیمانه برخی از آنها، نشان دهنده فصل جدیدی از روابط دو جناح به نظر می‎رسد.

انتقاد یک روزنامه از سخنان اخیر وزیر سابق اطلاعات

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در انبوه سخن پراکنی‌های هفته گذشته(که همین پرگویی‌ها خود آفتی شده است) شاید اظهارات وزیر اطلاعات دولت قبل از همه شگفت‌آورتر باشد. وی مدعی شده است که فتنه‌ای بالاتر از 88 در راه می‌باشد که قصد دارد مطالبات مردم و مشکلات کشور را بجای دولت به سوی ولی فقیه و رهبری نظام جهت دهد... فتنه بزرگتر از 88 و حتی زمینه ساز آن فتنه، همان دولت فخیمه خود این آقایان بوده و هست، دیگر قرار است چه برنامه‌ای طراحی شود؟

 مسئولان برای رضای خدا از مردم عذرخواهی کنند

حجت الاسلام کاظم صدیقی در  گفت‌وگو با ایلنا، در مورد ضرورت بر طرف کردن اختلافات سیاسی میان مسئولان گفت: در درجه اول این اختلافات طرح دشمن برای اجرای سیاست «اختلاف بیانداز حکومت کن» است و در درجه دوم ریشه در ناکارآیی مسئولان دارد چون اگر این مسئولان در وظایف خود موفق بودند، از طرح چنین حاشیه‌هایی خودداری می‌کردند. وی ادامه داد: این مسئولان جایی که نمی‌توانند در حل مشکلات موفق باشند باید برای رضای خدا از مردم عذرخواهی کنند.

 جنجال رفتن نمایندگان به جام جهانی روسیه

در روزهای اخیر اخباری در مورد اعزام تعدادی از نمایندگان مجلس از کمیسیون فرهنگی و فراکسیون ورزش به مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ روسیه منتشر شد. اسماعیل سعیدی و غلامرضا کاتب دو نماینده ای هستند که از این سفر انصراف دادند، رحیم زارع و محمدعلی وکیلی نمایندگانی بودند که از قرار داشتن نامشان در این لیست اظهار بی اطلاعی کرده و اعلام کردند در صورتی که نامشان در این لیست باشد انصراف می دهند.

پروانه سلحشوری نیز با بیان این‌که با هزینه شخصی در این سفر همراه و حامی تیم ملی فوتبال ایران خواهد بود، تاکید کرد که حتماً از فرصت به‌دست آمده برای «نمایش قانونی بودن ورود زنان ایرانی به ورزشگاه‌ها» استفاده خواهد کرد. او در یادداشتی در ایلنا نوشت: سناریویی که انجام شد، صرفا برای انصراف من بود و گرنه درگذشته این سفرها امری عادی بوده است. البته برادران با انتشار اسامی سفری که هنوز قطعی نبود، می‌خواستند با یک تیر دو نشان بزنند. اول اینکه به بهانه هزینه سفر، از حضور یک نماینده زن که نماینده زنان و مردان این سرزمین است، ممانعت به‌عمل آورند و دوم اینکه کمافی‌السابق سلحشوری را تخریب کنند.

خبرآنلاین نوشت: سلحشوری در تعطیلات نوروزی در نشست مقام زن شرکت کرد که در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد. او سرپرست هیات اعزامی بود.

سلحشوری به آفتاب یزد هم می‌گوید: «هربارنوبت به کمیسیون فرهنگی می‌رسد این جنجال‌ها به وجود می‌آید اقتضای کمیسیون فرهنگی حضور در حیطه ورزشی، تاریخی و فرهنگی است اما دیدیم وقتی نمایندگان این کمیسیون از موزه لوور هم بازدید کردند تا چه‌اندازه دچار حاشیه شده‌اند. باور کنید این سفرها در حیطه کار کمیسیونی ماست و جنبه تفریحی ندارد.»

 

به دنبال انتشار شایعات و اخبار جعلی در ارتباط با درخواست آزادی سعید مرتضوی از سوی آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی، یک مقام آگاه در این مورد به باشگاه خبرنگاران اعلام کرد: حضرت آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی به هیچ‌وجه درخواستی مبنی بر عفو یا آزادی سعید مرتضوی نداشته است. تسنیم نیز نوشت: یک مقام آگاه در دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت که آیت‌الله هاشمی شاهرودی به هیچ وجه درخواستی مبنی بر عفو یا آزادی سعید مرتضوی نداشتند.

  برخی وزرا با نمایندگان پرتوقع مجلس معامله می‌کنند

 علی جنتی، وزیر سابق ارشاد امروز به اعتماد گفت: ... اعضای کابینه هم متفاوت هستند. برخی بسیار با‌انگیزه هستند و کار خود را می‌دانند، ‌از نیروهای توانمند و همراه دولت استفاده می‌کنند، در کارشان هم موفق هستند. برخی هم هستند که انگیزه کمتری دارند یا خودشان را در ایفای مسوولیت ناتوان می‌بینند یا در انتخاب معاونان و مدیرانی که به کار گرفته‌اند از نیروهای توانمند و با‌کفایت استفاده نمی‌کنند یا با برخی از نمایندگان پرتوقع مجلس معامله می‌کنند و برای اینکه به دور از سوال یا استیضاح بمانند باج‌های سنگینی به نمایندگان مجلس می‌دهند و برخلاف سیاست‌های رییس‌جمهور عمل می‌کنند. این موضوعات باعث شده که دولت نتواند به وظیفه و رسالتی که بر دوش دارد، عمل کند و انتظارات رییس‌جمهور از اعضای کابینه به طور کامل محقق نشود... زمانی آقای رییس‌جمهور در یکی از سخنرانی‌ها انتقادی به دستگاه قضایی داشت و اظهار کرد برخی بیکار هستند و افراد را احضار می‌کنند و بعد از آن تازه به دنبال مدرک می‌گردند که شخص را مقصر جلوه دهند. این جمله قاعدتا خطاب به برخی از دادیاران بود چرا که معمولا دادیار یا دادستان افراد را احضار می‌کند. شما ملاحظه کردید که روز بعد این جمله با چه واکنش تندی از سوی رییس قوه قضاییه مواجه شد و ایشان رسما گفتند شما بیکار هستید که مردم را چهارسال معطل برجام کردید و به این ترتیب کل برجام را زیر سوال برد... من ابدا منکر برخی از ضعف‌های دولت نیستم. منکر برخی اشتباهات، ناکارآمدی‌ها و ندانم‌کاری‌های مسوولان نیستم و قطعا برخی اشتباهات یا ضعف‌ها وجود دارد که اگر نبود این مشکلات پدید نمی‌آمد. ازجمله همین حوادث شهرکازرون بود که نیاز داشت دولت و وزارت کشور با تدبیر و مطالعه بیشتری رفتار کنند.

علی جنتی: برخی اعضای کابینه روحانی برخلاف سیاست‌های رییس‌جمهور عمل می‌کنند

سنتز دولت هاشمی و احمدی‌نژاد

امروز روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت: { هاشمی رفسنجانی} می‌خواست دولتی کوچک داشته باشد تا بخش‌های خصوصی فعال شوند اما نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلکه خصولتی‌ها دولت را فربه‌تر کردند. با این تفاوت که خصولتی‌ها نه به دولت پاسخ‌گو بودند نه به مردم. تضاد دیگر دولت هاشمی که خود را دولتی انقلابی می‌دانست، وانهادن مردم و روی کار آوردن تکنوکرات‌های درس‌خوانده در غرب بود؛ افرادی که انقلابی‌گری (مردم‌محوری) را متضاد با سازندگی می‌دانستند. آغاز جدایی راستین مردم از دولت با دولت سازندگی آغاز شد. مردمی رفتند و مردمی دیگر جایشان را گرفتند؛ مردمی رانتی با دولتی سرمایه‌سالار. دولت هاشمی با کنارگذاشتن دولت خلاق (ایده‌محور) و انقلابی (مردم‌محور) سعی در خنثی‌سازی شرایط ایجاد‌شده بعد از دولت دفاع مقدس را داشت.در این خنثی‌سازی مردم اعتمادبه‌نفس خود را از دست دادند و قشر عظیمی از آنها که تا دیروز فکر می‌کردند صاحبان انقلاب‌اند با این واقعیت روبه‌رو شدند که دیگر کاره‌ای نیستند و کار فکری از کار یدی جداست؛ تکنوکرات‌ها فکر می‌کنند، برنامه‌ می‌ریزند و مردم عمل می‌کنند... دولت احمدی‌نژاد دولتی خلاق و انقلابی بود اما از نوع و جنسی کاملا فرقه‌ای...دولت هاشمی و احمدی‌نژاد دو دولت متضادند که در فرایند دولت‌های بعد از انقلاب هر یک از منظری دولت‌ها را کم‌ارج کردند. اما نکته مهم این است که دولت آینده در تضاد بین این دو دولت سر برخواهد آورد. دولت روحانی، دولتی خلاق و انقلابی نیست؛ دولت گذار است که همواره بعد از توفان‌های سهمگین روی کار می‌آید.

 کنایه شکوری‌راد به رئیس‌دفتر  رئیس‌جمهوری

شرق با بازنشر یکی از توییت های شکوری راد نوشت: دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران، در توییتی دو تصویر از حسن روحانی و رئیس‌دفتر او را کنار هم قرار داد و به کنایه نوشت: «نباید کسانی بین رئیس‌جمهوری و حامیانش فاصله بیندازند». این دو تصویر از مراسم افطاری حسن روحانی با هنرمندان و همچنین دیدار با علما و فرهیختگان اهل سنت است. در مراسم دیدار رئیس‌جمهوری با هنرمندان، محمود واعظی بین حسن روحانی و محمود دولت‌آبادی ایستاده است و در مراسم افطاری اهل سنت، رئیس دفتر روحانی بین رئیس‌جمهوری و مولوی عبدالحمید قرار گرفته است». کنایه شکوری‌راد به محمود واعظی که از اعضای حزب اعتدال و توسعه است، در ادامه شایعاتی است که درباره او گفته می‌شود. کمرنگ‌شدن تاثیر‌گذاری اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت و همچنین فاصله‌گرفتن رئیس‌جمهوری از اصلاح‌طلبان از جمله شایعاتی است که گفته می‌شود رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در آنها نقش دارد.

تحلیل های انتخاباتی

علی تاجرنیا، عضو حزب اتحاد ملت معتقد است مطرح کردن بحث‌های انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 از بسیار زود است و نباید هر کس پرچم خود را بلند و اعلام کاندیداتوری کند. او با بیان اینکه صحبت درباره انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 یک بحث زودهنگام است که یکی از دلایل به فضایی که افکار عمومی وجود دارد، بازمی‌گردد،‌ به «اعتمادآنلاین»‌ گفت: «مردم در یک شرایط نامناسب از لحاظ اقتصادی هستند و اعتماد زیادی به حاکمیت و مسئولین کشور وجود ندارد بنابراین در چنین فضایی وقتی بحث انتخابات ریاست‌جمهوری سه سال آینده را مطرح می‌‌کنیم نه‌تنها کمکی به افکار عمومی نمی‌‌کند بلکه آنها را مساله‌دارتر خواهد کرد.»

مصطفی کواکبیان به روزنامه آرمان گفت: بنده نیز به‌عنوان یکی از اعضای فراکسیون امید انتقادات جدی به رویکرد مدیریتی و هدف‌گذاری فراکسیون امید دارم. با این وجود این انتقادات را در جلسات داخلی مطرح می‌کنم تا در رسانه‌ها بازتاب پیدا نکند. شرایط به شکلی است که برخی از دوستان ما در صحن علنی مجلس به‌عنوان موافق صحبت می‌کنند اما در نهایت به‌عنوان مخالف رای می‌دهند و در مقابل نیز برخی مخالف صحبت می‌کنند و به‌عنوان موافق رای می‌دهند. این در حالی است که اگر نمایندگان براساس برنامه‌ریزی فراکسیون رفتار می‌کردند چنین اتفاقاتی رخ نمی‌داد. با این وجود بنده تا زمانی که آقای عارف رئیس فراکسیون امید هستند قصد ندارم انتقادات خود را رسانه‌ای کنم... بالاخره باید روزی آقای لاریجانی صندلی ریاست مجلس را ترک کند و بیاید کنار ما نمایندگان بنشیند تا متوجه شود که پایین‌نشستن چه لذتی دارد. ایشان به‌دنبال این است که هم محبوب‌القلوب اصلاح‌طلبان باشد و هم محبوب‌القلوب اصولگرایان. با این وجود فایده انتخابات هیات‌رئیسه اخیر این بود که به‌نظر می‌رسد کارت ایشان در بین اصلاح‌طلبان سوخت و اصلاح‌طلبان به این نتیجه رسیدند که نباید در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده به فکر گزینه‌ای به‌جز گزینه تشکیلاتی خود باشند... شاید احتمال حضور ایشان{لاریجانی} در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده وجود داشته باشد، اما اینکه موفق شوند به ریاست‌جمهوری دست پیدا کنند بعید به‌نظر می‌رسد.

عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات به نامه نیوز گفت: قطعا اصلاح طلبان فضا را طوری جهت می دهند که همانند سال های 92 و 96 از انتخابات 1400 جریانی غیر از اصولگرایی معتدل و کاردان بیرون نیاید. به عبارت دیگر در سال 1400 شاید شرایط اجتماعی به گونه ای باشد که چهره جدیدی از بین اصولگرایان عاقل و معتدل مثل آقایان ناطق و لاریجانی رای بیاورد... در 1400 با توجه به اتفاقاتی که در کشور رخ داد و ناامیدی در جامعه ریشه دواند، نگرانی اصلاح طلبان در موضوع مشارکت مردم است.

 

 غلامرضا حیدری نماینده اصلاح‌طلب مجلس به اعتمادآنلاین گفت: یک نماینده اصلاح‌طلب مجلس معتقد است کاندیداتوری عارف برای ریاست مجلس نشان داد که او می‌خواهد درصحنه رقابت سیاسی حضورداشته باشد؛ تصمیمی که به نظر او ریسک‌پذیر بود... ائتلاف با اصولگرایان معتدل بی‌تاثیر نبوده است. آن‌ها نارو زدند و به‌واقع عهدشکنی کردند و شاید از قبل برنامه‌ریزی‌شده بود و از قبل می‌خواستند که این‌گونه به اصلاح‌طلبان لطمه بزنند و اعتماد عمومی به اصلاح‌طلبان را خدشه‌دار کنند. علیه فراکسیون امید جوسازی زیاد بوده است.