وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت برگزاری آیین اردیبهشت مفاخر همدان، اظهار داشت: دکتر حسین معصومی همدانی تجلی علم و دانش و پرورش یافته حوزه و مرجعیت است.
کد خبر: ۶۰۶۴۷۵
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۶ 16 May 2018
 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت برگزاری آیین اردیبهشت مفاخر همدان، اظهار داشت: دکتر حسین معصومی همدانی تجلی علم و دانش و پرورش یافته حوزه و مرجعیت است.
 
به گزارش ایرنا، در پیام سیدعباس صالحی که در این آیین خوانده شد، آمده است: قرین شدن نکوداشت دانشمند اندیشمند و ژرف اندیش دکتر معصومی همدانی در برنامه اردیبهشت مفاخر استان، با روز ۲۵ اردیبهشت ماه روز پاسداشت زبان و ادب فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی را به فال نیک می‌گیریم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام اضافه کرد: این شخصیت در پی سال‌های متمادی مجاهدت‌های علمی و کسب دانش، از سرآمد مراکز علمی دانشگاهی و یکی از سرمایه‌های بزرگ علمی کشور عزیزمان محسوب می‌شود.

صالحی اظهار داشت: این شخصیت با تدوین آثار فاخر و پرورش شاگردان بسیار، منشا خدمات ارزنده و اثرگذار در حوزه تاریخ علم، تمدن و فلسفه شده و مرجع رشد و ارتقای اندیشه و خردورزی نسل‌های امروز و فردای جامعه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام برای معصومی همدانی آرزوی طول عمر و سلامتی کرد و افزود: امیدواریم نهاد‌های علمی و پژوهشی به ویژه محققان و دانشجویان بتوانند از وجود وی بهره شایسته‌ای ببرند.

به گزارش ایرنا، دکتر معصومی همدانی زاده دوم آذر ۱۳۲۷ در کهن دیار همدان است و پیشتر نیز در آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه علوم انسانی و اسلامی در سال ۱۳۹۶ لوح سپاس در بخش ویژه و سردیس فارابی و مدال ابن‌سینای یونسکو را از دستان رئیس جمهوری کشورمان دریافت کرد.

وی نویسنده کتاب 'تاریخ علم در ایران در چهار قرن اخیر'، مترجم و فیلسوف ایرانی و فخر دیار هگمتانه است که با وجود اینکه دانش آموخته رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۵۱ است، اما از سال‌ها پیش در دانشگاه آزاد ایران به ویرایش کتب علمی پرداخت و در سال ۱۳۵۸ به عنوان مدرس تاریخ و فلسفه علم به دانشگاه شریف بازگشت و در سال ۱۳۷۲ به قصد ادامه تحصیل به فرانسه سفر کرد.

معصومی همدانی که نامش در زمره چهره‌های اصلی و ویراستاران ارشد مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی قرار دارد، پس از عزیمت به فرانسه، تحصیلاتش را در رشته تاریخ و فلسفه علم در دانشگاه پاریس هفت ادامه داد و مدرک دکتری خود را با تخصص 'تاریخ اپتیک و ریاضیات' از این دانشگاه کسب کرد و پس از آن به ایران بازگشت و تدریس در دانشگاه شریف را از سر گرفت.

او از سال ۱۳۷۹ به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمده و به تازگی سرپرستی و سر ویراستاری مجموعه کتاب‌های مربوط به دانش امروز انتشارات فرهنگ معاصر را به همراه دکتر محمد خواجه پور عهده دار شده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار